Karen kids‘Hong sa mut’ betekent in het Thais ‘bibliotheek.’ Die bibliotheek voor de kinderen van Ban Mae Phaem, die komt er! Met de bouw er van gaan we komende week beginnen.

Waarom?

In de wijde regio rond Mae Phaem ben je als kind op je veertiende jaar uitgeleerd. Het onderwijs houdt dan op. Mogelijkheden om verder te leren zijn er niet voor de kinderen van Mae Phaem. De financiele middelen om kinderen in de ver weg gelegen grote stad verder te laten leren ontbreken. Tevens sluit het lage niveau van onderwijs in deze regio vaak niet aan bij het onderwijs in de stad. Om dat verschil op te vangen en om de kinderen aan het lezen te krijgen, gaan we Buffelen om een bibliotheek te bouwen. De nadruk van de bibliotheek komt te liggen op educatieve boeken en boeken voor ontspanning om kinderen te stimuleren om te gaan lezen. Om de creativiteit van de kinderen te stimuleren zullen er ook knutselmiddagen georganiseerd worden.

Hoe:

Succes kan je mede bereiken door samenwerking. Ons motto is dan ook ‘voor wat, hoort wat.’

Het was even lobbyen in het dorp ,maar stralende kinderblikken, die dolblij zijn met de komst van de bibliotheek, hebben de laatste sceptische dorpsbewoners over de streep getrokken. De inwoners gaan belangeloos meewerken met de bouw. Twee vrouwelijke inwoners van Mae Phaem hebben zich als vrijwilliger aangemeld om de bibliotheek te gaan runnen.

Buffelen is dus de komende weken aan het bouwvakken en boeken aan het inkopen.